Zoek een recept

 

Peperkoek

Video aanwezig

Ingrediënten voor 8 personen

  • 1 ei
  • 250 g vloeibare honing
  • 250 g zelfrijzende bloem
  • 1 eetlepel specerijenmix voor speculaas
  • 1 snuifje zout
  • 10 dl volle melk
 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op stand 6 (180°C).
  2. Doe de melk en de honing in een kookpot en verwarm op zacht vuur tot de honing goed gesmolten is. Neem van het vuur en voeg de bloem toe, de specerijenmix, het ei en het zout: meng goed.
  3. Doe het beslag in een kleine cakevorm (eventueel bekleed met bakpapier) en laat 15 min. in de oven bakken. Bedek met aluminiumfolie en laat nog 15 min. bakken.
  4. Laat de peperkoek afkoelen in de vorm met de aluminiumfolie errond.
  5. Neem uit de vorm en snij in plakjes.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt