Zoek een recept

 

Duo van pensen en appels met Luikse siroop

Ingrediënten voor 4 personen

  • 750 g witte en zwarte pensen (bv. appel-calvados en rum-rozijnen)
  • 4 appelen
  • 4 eetlepels Luikse siroop
  • 1 takje verse rozemarijn
  • 5 cl water
  • 2 noten boter
  • peper en zout
 

Bereiding

  1. Schil en snij de appels in stukjes. Laat een klontje boter in een braadpan smelten en stoof er de appelstukjes in aan. Voeg de Luikse siroop toe, de rozemarijn en het water. Laat zachtjes sudderen, maar zorg dat ze niet tot moes koken.
  2. Snij intussen de pensen in schuine plakjes. Laat een klontje boter in een grote antikleefpan smelten en bak de plakjes kort aan beide kanten. Kruid met peper.
  3. Verdeel de plakjes over verwarmde borden, samen met de appels en de saus.
  4. Serveer met een puree van knolselder en aardappelen (half-om-half).
 

Kooktip

Pensen in mooie plakjes snijden lukt het best wanneer ze goed koud zijn.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt