Zoek een recept

 

Penne met broccoli en pecorino

Ingrediënten voor 4 personen

  • 800 g broccoli
  • 0,5 koffielepel chilivlokken
  • 40 g geschaafde amandelen
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 olijfolie
  • 50 g pecorino romano
  • 500 g penne rigate
  • zout
 

Bereiding

  1. Verdeel de broccoli in kleine roosjes. Schil de steel en snijd in blokjes. Stoom de broccoli beetgaar in 10 minuten. Laat schrikken onder koud water.
  2. Rooster de amandelschilfers in een droge pan.
  3. Breng 2 l gezouten water aan de kook en kook de penne beetgaar. Laat uitlekken, maar bewaar 1 dl van het kookwater.
  4. Hak de knoflook en bak deze gedurende 3 minuten in de hete olijfolie. Voeg de chili, amandel, penne, kookwater en broccoli toe. Laat onder voorzichtig roeren nog 3 minuten doorwarmen.
  5. Serveer de penne met versgeraspte pecorino.