Zoek een recept

 

Pavlova’s met exotisch fruit

Ingrediënten voor 6 personen

  • 1 koffielepel citroensap
  • 3 eiwitten op kamertemperatuur
  • 200 g bloemsuiker
  • 1 afgestreken koffielepel maiszetmeel
  • 400 koffielepels gemengde, exotische vruchten naar keuze (nettogewicht, geschild)
  • 20 cl verse slagroom
  • 1 pakje diepgevroren frambozencoulis
  • 20 g ultrafijne griessuiker
  • verse munt
 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op th. 4 – 120°C.
  2. Klop de eiwitten heel stijf. Voeg de helft van de bloemsuiker toe, doe dit geleidelijk aan en al kloppend op de laagste snelheid. Blijf vervolgens kloppen met de hand, voeg geleidelijk aan de resterende suiker toe, dan het citroensap en het maïszetmeel.
  3. Schep 6 hoopjes eiwitschuim op de met bakpapier beklede ovenplaat. Maak kuiltjes in het midden om “nestjes” te vormen. Laat ze 40 min. in de oven bakken, open de ovendeur af en toe zodat het vocht weg kan.
  4. Zet de oven uit en laat er de eiwitschuimpjes nog enkele uren in staan (met de ovendeur op een kier) zodat ze geleidelijk aan afkoelen.
  5. Snij het fruit in kleine blokjes en bewaar in de koelkast.
  6. Klop de slagroom net voor het serveren, voeg de ultrafijne griessuiker toe en vul er de nestjes mee. Versier met het fruit en giet 1 eetlepel coulis rond elk eiwitschuimpje.
  7. Serveer meteen, afgewerkt met verse munt. Dien de resterende coulis apart op.
 

Kooktip

Zet de mixerkloppers en een glazen kom 30 min. op voorhand in de koelkast: het opkloppen van de slagroom zal makkelijker gaan.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt