Zoek een recept

 

Pasteitjes met baba ganoush en rode paprika

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 potje baba ganoush
  • 2 eidooiers
  • 1 potje gegrilde paprika’s
  • 1 zakje jonge spinaziescheuten
  • 0,5 koffielepel komijnpoeder
  • 2 pakken kruimeldeeg
  • 1 cl melk
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper
  • 1 eetlepel sherry-azijn
  • zout
 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Snij de paprika’s in blokjes. Meng ze met de baba ganoush en komijn. Kruid met peper.
  3. Steek 8 cirkels uit het kruimeldeeg en bekleed er muffinvormpjes in silicone mee. Prik in de deegbodem met een vork. Verdeel de vulling in de vormpjes en druk goed aan. Steek 8 kleinere cirkels uit en dek daarmee de pasteitjes af. Sluit de randen met behulp van een vork. Meng de eierdooiers en de melk en strijk dit mengsel met een keukenpenseel op de pasteitjes. Bak 20 min. in de oven.
  4. Maak een vinaigrette met olijfolie, sherryazijn, peper en zout om de spinaziescheuten op smaak te brengen en meng.
  5. Serveer de pasteitjes warm of lauw met de spinaziesalade.
 

Voedingswaarde per portie

Energie: 375 kcal, Eiwit: 5,4 g g, Vetstof: 27,7 g g, Koolhydraten: 25,8 g g