Zoek een recept

 

Pastasalade met geroosterde paprika en tomaat

Ingrediënten voor 4 personen

  • 0.25 bosje bieslook
  • 2 stukken gele paprika's
  • 3 grote tomaten
  • 200 eetlepels olijfolie
  • 1 koffielepel paprikapoeder
  • 200 g pasta "orecchiette" (oortjespasta)
  • 0,25 bosje platte peterselie
  • sap van 1/2 citroen
  • zwarte peper en zout
 

Bereiding

  1. Verwarm de ovengrill voor.
  2. Spoel de paprika’s en leg ze in een ovenschaal. Rooster ze onder de grill tot ze zwart kleuren. Neem uit de oven en laat afkoelen. Pel en halveer de paprika’s, verwijder zaadjes en zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
  3. Kook de pasta beetgaar in gezouten water. Giet af en laat uitlekken. Vermeng met de paprikablokjes en 2 eetlepels olijfolie.
  4. Snijd de tomaten in kleine blokjes. Hak de peterselie fijn en snipper de bieslook.
  5. Vermeng de tomaten en de kruiden met de pasta, het citroensap en het paprikapoeder. Breng verder op smaak met peper en zout.
 

Voedingswaarde per portie

Energie: 267 kcal, Eiwit: 9,2 g, Totale vetstoffen: 6,3 g, Koolhydraten: 43,3 g

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt

  • Home
  • Recepten
  • Pastasalade met geroosterde paprika en tomaat