Zoek een recept

 

Pastasalade à la niçoise

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 eetlepels citroensap
  • 350 g penne (of andere korte deegwaren)
  • 150 g fijne sperziebonen
  • 400 g tonijn uit blik
  • 2 eetlepels kappers
  • 4 tomaten
  • 50 g ontpitte, zwarte en groene olijven in schijfjes
  • 2 hardgekookte eieren
  • 100 g ansjovisfilets (in blik op olie)
  • een handvol basilicumblaadjes
  • peper en zout
 

Bereiding

  1. Kook de pasta en de sperziebonen beetgaar in dezelfde kookpot. Giet af, laat schrikken onder koud stromend water en laat uitlekken.
  2. Doe de tonijn en de olie uit het grote blik in een grote kom. Voeg de uitgelekte tonijn uit het kleine blik en het citroensap toe. Verkruimel de vis in grote stukken en meng.
  3. Ontpit de tomaten en snij ze in grote blokjes. Hak de helft van de ansjovisfilets. Doe de tomaten en de ansjovisfilets bij in de kom samen met de kappers, de olijvenschijfjes en de fijngesnipperde uitjes (witte + 2/3 van het groene deel).
  4. Voeg ook de pasta en de sperziebonen toe, meng goed en breng op smaak met peper en zout. Dek af en zet minstens 1 uur in de koelkast vooraleer te serveren.
  5. Werk af met de in kwartjes gesneden hardgekookte eieren, het basilicum en de rest van de ansjovisfilets. Serveer koel.
 

Kooktip

Het is absoluut nodig om pasta-, rijst- of aardappelsalades te laten rusten, zo mengen de smaken zich en kunnen ze in de hele bereiding doordringen.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt