Zoek een recept

 

Pasta met zeevruchten, salie en appelkappertjes

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 kg mosselen
  • 125 g rivierkreeftenvlees
  • 250 g gekookte langoustines
  • 1 kg tapijtschelpen
  • 1 sjalot
  • 2 eetlepels appelkappertjes
  • 1 citroen (het sap)
  • 500 g fettuccine
  • 2 dl witte wijn
  • 1 teentje knoflook
  • 20 g salieblaadjes
  • 20 g bladpeterselie
  • 20 g boter
 

Bereiding

  1. Spoel de mosselen en de tapijtschelpen enkele keren in proper, koud water.
  2. Kook de pasta al dente.
  3. Snipper de sjalot en de knoflook fijn en fruit in de boter. Hak de salieblaadjes en bladpeterselie fijn en voeg samen met de appelkappertjes bij de boter. Houd nog een beetje gehakte bladpeterselie aan de kant voor de afwerking. Meng de pasta eronder.
  4. Gaar de tapijtschelpen en de mosselen met de wijn en het citroensap onder een deksel op een hoog vuur gedurende ± 10 min tot ze open gaan.
  5. Doe de tapijtschelpen, de mosselen (en het kookvocht) bij de pasta en voeg de rivierkreeftjes en de langoustines erbij. Laat alles nog 2 min goed heet worden en dien op met fijngehakte bladpeterselie.
 

Wijntip

Ambo Sauvignon

Italië - Friuli
Mooie aciditeit, fruitig, frisse afdronk

 

Voedingswaarde per portie

Energie: 636 kcal, Vetstof: 9 g, Koolhydraten: 97 g, Vezels: 5 g, Eiwit: 40 g
  • Home
  • Recepten
  • Pasta met zeevruchten, salie en appelkappertjes