Zoek een recept

 

Pashka

Ingrediënten voor 10 personen

  • 1 kg kwark
  • 300 g zachte boter
  • 500 g poedersuiker
  • 2 eigelen
  • 100 g schil van gekonfijte sinaasappelen + als versiering
  • 0,5 koffielepel zeste van een biocitroen
  • 0,25 koffielepel vanille-essence
 

Bereiding

  1. Giet de avond tevoren de kwark in een neteldoek. Knoop dicht en leg de kwark boven de gootsteen om uit te druipen.
  2. Giet de uitgelekte kwark in een kom en klop tot je een crème bekomt. Klop de boter en de suiker tot ze smeuïg zijn. Meng de 2 bereidingen en voeg de eigelen, de gekonfijte en in stukjes gesneden sinaasappelschil, de citroenzeste en de vanilleessence toe en meng goed.
  3. Spoel de neteldoek waarin je de kwark liet uitdruipen uit en maak er een bol van 17 cm diameter van. Giet de pashka er in en vouw de neteldoek dicht. Leg op een bord, plaats er een gewicht op en laat 1 nacht rusten op een koele plaats.
  4. Ontvorm op een schotel en versier met de gekonfijte stukjes sinaasappelschil.
 

Kooktip

Bereid dit gerecht 2 dagen van tevoren.

 

Voedingswaarde per portie

Energie: 506 kcal, Vezels: 8,5 g, Vetstof: 26,2 g, Koolhydraten: 60,1 g

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt