Zoek een recept

 

Parmezaanse salade met scampi en asperges

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 bussel groene asperge
  • 1 zakje ontdooide scampi's "365" ("reuzezoetwatergarnalen")
  • 1 persappelsien
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 4 eetlepels versgeraspte Parmezaanse kaas
  • 3 "little gem"-slaharten
  • 50 g schoongemaakte notensla
  • peper en zout
 

Bereiding

  1. Pel de scampi, maar het laatste staartstukje met de staartvinnen mag eraan blijven.
  2. Pers een halve sinaasappel uit; giet 6 eetlepels sap in een kleine bokaal. Voeg de mayonaise, 4 eetlepels olijfolie en parmezaan toe. Sluit de bokaal en schud goed; breng op smaak met peper en zout. Zet opzij.
  3. Schil de groene asperges niet, verwijder alleen het harde onderste gedeelte. Kook in ong. 5 min. beetgaar in kokend water.
  4. Bak, ondertussen, de scampi bruin op vrij hoog vuur in een grote pan met 2 eetlepels olie. Kruid met wat peper.
  5. Verdeel de notensla en de blaadjes van de little gem over 6 borden. Laat de asperges uitlekken, snij in de lengte in 2 en schik met de scampi op de borden.
  6. Dien onmiddellijk op en serveer de vinaigrette apart. Werk eventueel af met kwartjes sinaasappel van de resterende halve appelsien.
 

Kooktip

Bestrooi de borden met schilfers Parmezaanse kaas, heerlijk!

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt