Zoek een recept

 

Parmezaankroketten

Ingrediënten voor 12 stuks

  • 70 g + 1 bord bloem
  • 70 g boter
  • 2 eieren
  • geraspte nootmuskaat
  • 120 g paneermeel
  • peper en zout
  • 150 g vers geraspte parmezaan
  • 40 cl volle melk
 

Bereiding

  1. Laat de boter op zacht vuur smelten in een grote steelpan. Bestrooi met 70 g bloem, meng 1 min., giet er de melk geleidelijk aan bij, meng ondertussen goed met de klopper zodat er geen klonters ontstaan. Laat zachtjes sudderen gedurende ongeveer 3 min., de bechamelsaus zal dik worden.
  2. Neem van het vuur, voeg de parmezaan toe en meng krachtig. Breng op smaak met peper, zout en een snuifje nootmuskaat.
  3. Leg bakpapier in een rechthoekige schotel (18 x 24 cm), giet er de bereiding in, druk goed aan en strijk de bovenkant glad. Zet 8 uur in de koelkast of 2 uur in de diepvriezer, wanneer je minder tijd hebt.
  4. Haal de bereiding uit de vorm en versnij in 12 porties. Wentel ze één voor één, aan beide zijden in de bloem. Schud er de overtollige bloem af en haal ze door de geklopte eieren. Laat ze even uitdruipen en wentel ze tenslotte in het paneermeel.
  5. Leg de kaaskroketten op een schotel, dek af en zet ze 1 uur in de koelkast.
  6. Bak ze goudbruin in de frituurpan (180°C).
  7. Serveer warm als voorgerecht met een slaatje.
 

Kooktip

Je kan de kaaskroketten na het paneren zonder problemen invriezen.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt