Zoek een recept

 

Pappardelle met tonijn

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 bosje basilicum
  • 1 mespunt cayennepeper
  • 1 soeplepel kappertjes
  • 1 scheutje olijfolie
  • 1 pakje pappardelle
  • 1 stuk Parmezaanse kaas
  • 1 teentje knoflook
  • 1 potje tomatensaus (Delhaize bio)
  • 1 blikje tonijn in olie
  • 1 ui
  • 2 eetlepels zongedroogde tomaten, grof gehakt
  • zout
  • 2 eetlepels zwarte olijven
 

Bereiding

  1. Kook de pasta beetgaar in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Pel en snipper de ui en het teentje knoflook.
  3. Neem een grote pan en stoof de ui en de knoflook aan in een scheutje olijfolie.
  4. Voeg de tomatensaus toe. Breng op smaak met wat zout en chilipoeder. Laat 10 minuten sudderen op een laag vuurtje.
  5. Giet de olie van de tonijn af, verdeel de tonijn in stukken en voeg bij de saus.
  6. Spoel de kappertjes af en voeg ze samen met de olijven bij de saus. Roer alles voorzichtig om en laat even doorwarmen.
  7. Houd 2 eetlepels van het kookwater apart en giet de beetgare pasta af in een vergiet.
  8. Voeg de uitgelekte pasta meteen bij de saus in de pan en roer er het resterende kookwater door. Meng alles voorzichtig door elkaar.
  9. Rasp de Parmezaanse kaas. Werk af met de zongedroogde tomaten, de geraspte Parmezaanse kaas en de verse basilicum.
  10. Serveer in de voorverwarmde borden.

Recepten voor € 3

Gerelateerde recepten

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt