Zoek een recept

 

Pappardelle met everzwijn

Ingrediënten voor 4 personen

  • takje bladpeterselie
  • 4 eetlepels bladpeterselie, fijngehakt
  • 1 blikje gepelde tomaten, grof gehakt
  • 1 dl bouillon
  • 500 g everzwijn, in stukken
  • 4 jeneverbessen, geplet
  • 2 kruidnagels
  • 1 laurierblad
  • 2 teentjes look, fijngehakt
  • 2 eetlepels maïszetmeel
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 350 g pappardelle
  • 3 dl rode wijn
  • 3 takjes selder, in schijfjes gesneden
  • 70 g tomatenconcentraat
  • 3 uien, versnipperd
  • 6 wortelen, in schijfjes gesneden
  • zout, peper
 

Bereiding

  1. Meng in een kom de melk, de tijm, de kruidnagels, de sjalotten en de teentjes look. Doe er zout en peper op. Laat het wild 4 uur marineren in de marinade.
  2. Saus met krenten en gedroogde abrikozen: verhit in een steelpan de olijfolie. Fruit de ui gedurende 2 minuten totdat hij glazig wordt. Doe er de kaneel, zout en peper bij. Meng goed. Doe er dan de krenten en de gedroogde abrikozen bij. Giet er een beetje water bij. Zet het deksel op de pan en laat 5 minuten stoven. Zet opzij en hou warm.
  3. Smeer het vlees in met de rest van de olijfolie. Doe er zout en peper op.
  4. Voorverwarm een gril.
  5. Laat de moeflonsteaks gedurende 6 minuten aan elke zijde grillen totdat ze rozig zijn.
  6. Wikkel ze in aluminiumfolie. Leg ze 10 minuten opzij.
  7. Snij de mouflon in fijne sneetjes.
  8. Verdeel over de borden met de abrikozensaus.
 

Kooktip

  • Rijst met kardemom (bak de rijst aan in olijfolie. Bak met 12 in twee gespleten kardemomzaden).
  • Een melkmarinade maakt het vlees sappiger.
  • De "plus" op voedingsgebied: Een aangename verrassing voor dit wild: de bereiding met vruchten vermijdt overtollige vetten, met bovendien een aanvoer van vezels en provitamine A.
 

Voedingswaarde per 100 g

Energie: 731 kcal, Eiwit: 38,3 g, Totale vetstoffen: 26,4 g, Koolhydraten: 81 g

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt