Zoek een recept

 

Papillot van dorade op Thaise wijze

Ingrediënten voor 4 personen

  • fleur de sel
  • 1 stuk gember
  • 1 klein piment, ontpit, fijngehakt
  • 4 Kleine dorades
  • 10 cl nemsaus
  • 2 onbehandelde limoenen
  • 1 sjalot
  • 2 stengels Thais citroengras
  • 8 takjes verse koriander
 

Bereiding

  1. Maak de vissen schoon en haal er de ingewanden uit. Spoel ze onder koud water.
  2. Vul ze met een ½ (overlangs doorgesneden) stengel citroengras, 1 takje koriander, zout en peper. Verpak zorgvuldig in aluminiumpapier om er een papillot van te maken
  3. Zet in een voorverwarmde oven van 180°C en laat zo’n 15 minuten bakken (afhankelijk van de dikte van de vissen, het vlees moet makkelijk loskomen).
  4. Bereid de vinaigrette: verwijder het steeltje en de pitjes van het piment. Snij in heel kleine stukjes. Hak 4 takjes koriander fijn (je kunt de steeltjes bewaren).
  5. Snij de uiteinden van 1 stengel citroengras. Snij in de lengte doormidden en hak heel fijn. Pel de gember en hak fijn.
  6. Verwijder de schil van 1/3 limoen en hak fijn. Pers een limoen uit. Pel de sjalot en hak fijn. Meng al deze ingrediënten in een grote kom met de saus voor de nem.
  7. Leg een vispapillot op elk bord. Dien op met volle rijst en de Thaise vinaigrette.
 

Kooktip

  • Je kunt de dorade vervangen door een andere seizoenvis, of zelfs door zalmmoten.
  • Een gezond extraatje: Met de Thaise kruiden kan het natuurlijke vetarme karakter van de dorade worden gerespecteerd. Met de volle rijst komen er vezels, magnesium en selenium op je bord.
 

Voedingswaarde per 100 g

Energie: 311 kcal, Eiwit: 27,8 g, Totale vetstoffen: 4,9 g, Koolhydraten: 39 g