Zoek een recept

 

Panzanella

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 bollen mozzarella di bufala
  • een handvol basilicumblaadjes
  • 2 eetlepels kappers
  • 2/3 komkommer
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 50 g ontpitte, zwarte en groene olijven in schijfjes
  • 150 g oud brood met vast kruim (ciabatta, boerenbrood, enz)
  • peper en zout
  • 1 rode ui
  • 4 vaste dikke tomaten
  • 4 eetlepels verse pesto
  • 4 eetlepels wijnazijn
 

Bereiding

  1. Meng de pesto, de olie en de azijn in een grote kom. Voeg de in blokjes gesneden komkommer toe, de fijngesnipperde ui, de ontpitte en in grote blokjes gesneden tomaten, de olijvenschijfjes, de kappers en de in blokjes gesneden mozzarella.
  2. Snij het brood in dobbelstenen, doe ze bij in de kom, meng goed en breng op smaak met peper en zout. Laat minstens 15 min. rusten.
  3. Voeg net voor het serveren het fijngehakte basilicum toe.
 

Kooktip

Bij gebrek aan oud brood, kan je 200 g vers brood in dobbelstenen snijden en ze even in de oven laten drogen. Je hebt 150 g droog brood nodig.
 

Voedingswaarde per 100 g

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt