Zoek een recept

 

Pannenkoekjes met appels

Ingrediënten voor 12 stuks

  • 75 g bloem
  • 50 g boter + voor het bakken van de pannenkoeken
  • een snuifje zout
  • 2 eieren
  • 50 g gemalen amandelen
  • 2 golden of jonagold appels
  • 50 g griessuiker
  • 0,5 koffielepel kaneelpoeder
 

Bereiding

  1. Doe de in stukjes gesneden boter in een kom en laat in de microgolfoven smelten. Voeg de suiker toe, het zout, het kaneelpoeder en de eieren. Meng, doe er dan de gemalen amandelen en de bloem bij. Meng goed met de klopper tot een glad beslag.
  2. Schil de appels en rasp ze met de grove kant van de rasp, meng ze onder het beslag.
  3. Smelt een noot boter in een grote pan en schep er 3 dikke eetlepels beslag in, laat er voldoende ruimte tussen. Strijk het beslag voorzichtig uit met een spatel om zo 3 pannenkoekjes te bekomen. Bak aan beide kanten goudgeel op een zacht vuur. Maak op deze manier 12 pannenkoekjes.
  4. Serveer warm met cassonadesuiker of honing.
 

Kooktip

Je kan de pannenkoekjes zonder problemen opwarmen in de microgolfoven.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt