Zoek een recept

 

Pannenkoeken van chocolade

Ingrediënten voor 8 stuks

  • boter of olie voor het bakken van de pannenkoeken
  • een snuifje zout
  • 2 eieren
  • 40 cl melk
  • 0,5 eetlepel olie
  • 2 eetlepels puur cacaopoeder
  • 150 g zelfrijzende bloem
 

Bereiding

  1. Doe de bloem en het cacaopoeder in een kom, meng met de klopper tot een luchtig geheel.
  2. Giet er de helft van de melk bij en meng tot een glad beslag zonder klonters.
  3. Voeg de resterende melk toe, de eieren, het zout en de olie.
  4. Meng goed en laat 30 min. rusten in een verwarmde ruimte.
  5. Bak pannenkoeken op de gewone manier.
  6. Verwarm, net voor het opdienen, in een pan of in de microgolfoven.
  7. Garneer naar eigen smaak met gesuikerde mascarpone, slagroom en/of een bol ijs naar keuze: vanille, hazelnoot of koffie, enz.
 

Kooktip

Je kan een scheutje amaretto bij het beslag doen.
 

Voedingswaarde per 100 g

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt