Zoek een recept

 

Pannenkoeken met spiegeleieren

Ingrediënten voor 4 stuks

  • 40 g boekweitmeel
  • 40 g zelfrijzende bloem
  • 20 cl melk
  • 0,5 eetlepel olie
  • 1 snuifje zout
  • boter of olie voor het bakken van de pannenkoeken
  • 5 eieren
  • 120 g gekookte hamreepjes
  • 60 g gemalen gruyère
  • peper en zout
 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op th. 3 – 90°C.
  2. Bereid het beslag met de aangegeven ingrediënten en bak 4 pannenkoeken op de gewone, klassieke manier.
  3. Leg een pannenkoek in een pan op een middelhoog vuur. Breek er in het midden een ei in en smeer het eiwit een beetje uit. Bestrooi met de ham en de kaas. Vouw, wanneer het eiwit gestold is, meteen de randen van de pannenkoek naar binnen en laat op een bord glijden. Hou warm in de oven terwijl je de andere pannenkoeken bereidt.
  4. Kruid met peper en serveer meteen met een slaatje.
 

Kooktip

Vervang de ham door bruingebakken spekreepjes of door gerookte zalmreepjes.
 

Voedingswaarde per 100 g

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt