Zoek een recept

 

Pannenkoeken met grijze garnalen en prei

Ingrediënten voor 4 personen

  • bieslook
  • 40 g boekweitmeel
  • boter of olie voor het bakken van de pannenkoeken
  • 10 cl droge witte wijn
  • een snuifje zout
  • 1 ei
  • 300 g fijngesneden prei (zakje klaar voor gebruik)
  • 150 g gepelde grijze garnalen
  • 20 cl melk
  • 0,5 eetlepel olie
  • 1 eetlepel olijfolie
  • peper en zout
  • 20 cl verse room
  • 40 g zelfrijzende bloem
 

Bereiding

  1. Fruit de prei in de olie in een steelpan op een zacht vuur. Voeg na 5 min. de witte wijn toe, zet een deksel op de pan en laat 10 min. sudderen op een heel zacht vuur.
  2. Bereid ondertussen het pannenkoekenbeslag met de aangegeven ingrediënten en bak 4 pannenkoeken op de gewone manier.
  3. Giet de room over de prei en laat nog 5 min. onafgedekt stoven. Voeg de garnalen toe en neem meteen van het vuur, breng op smaak met peper en zout.
  4. Garneer de warme pannenkoeken met de bereiding, werk af met bieslook en serveer meteen als voorgerecht.
 

Kooktip

Je kan de garnalen vervangen door gerookte zalmreepjes of een restje verkruimelde gebakken zalm.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt