Zoek een recept

 

Pannenkoeken met gekarameliseerde appeltjes

Ingrediënten voor 4 stuks

  • 60 g blonde cassonadesuiker
  • boter of olie voor het bakken van de pannenkoeken
  • 2 dikke golden of jonagold appels
  • een snuifje kaneelpoeder (facultatief)
  • een snuifje zout
  • 1 ei
  • 50 g gezouten boter
  • 2 dl melk
  • 0,5 eetlepel olie
  • 80 g zelfrijzende bloem
 

Bereiding

  1. Bereid het beslag met de aangegeven ingrediënten, bak 4 pannenkoeken op de gewone manier.
  2. Schil de appels en snij ze in blokjes. Verwarm de boter in een grote braadpan en bak er de appelblokjes goudbruin in op een vrij hoog vuur. Voeg de suiker toe en laat snel karameliseren. Giet er geleidelijk aan 5 cl warm water bij en meng langzaam tot een homogene saus, voeg eventueel het kaneelpoeder toe. Laat alles ongeveer 1 min. sudderen.
  3. Garneer de warme pannenkoeken met de appels en serveer meteen.
 

Kooktip

Voor de lekkerbekken: extra lekker met een bolletje vanilleijs!

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt