Zoek een recept

 

Pannenkoeken met frambozensiroop en zure room

Ingrediënten voor 4 personen

  • eetlepel arachideolie
  • 4 eieren
  • frambozensiroop "Coulis de Ponthier"
  • 1 eetlepel gesmolten boter
  • 0,5 l halfvolle melk
  • 30 g suiker
  • 0.5 vanillestokje (afgeschraapt)
  • takje verse munt
  • 200 g zelfrijzende bloem
  • zout
  • 1 potje zure room
 

Bereiding

  1. Plaats de bloem in een kom, maak een putje in het midden en doe hier de eieren, de suiker, de vanille, de boter en het zout in. Meng voorzichtig. Mix en voeg de melk toe tot je een glad deeg verkrijgt.
  2. Giet een straaltje arachideolie in een pannenkoekenpan en verwarm goed. Giet er een pollepel deeg in en verdeel het goed over heel het oppervlak van de pan. Bak de pannenkoek aan beide zijden goudgeel.
  3. Serveer hem overgoten met een beetje frambozensiroop en met een quenelle zure room. Versier met wat blaadjes verse munt.
  4. Aarzel niet om tijdens het seizoen enkele verse rode vruchten toe te voegen.
 

Kooktip

Draai de pannenkoek pas om als het deeg volledig droog is. Je kunt het vanillestokje vervangen door vanillesuiker.

 

Voedingswaarde per portie

Energie: 506 kcal, Eiwit: 15,6 g g, Vetstof: 24,1 g g, Koolhydraten: 57 g g
  • Home
  • Recepten
  • Pannenkoeken met frambozensiroop en zure room