Zoek een recept

 

Pannenkoeken gegratineerd zoals cannelloni

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 blik gepelde tomaten in blokjes (400 g)
  • een snuifje zout
  • 2 eieren
  • 40 cl melk
  • 1 bol mozzarella (125 g per bol)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 0,5 eetlepel olijfolie + voor het bakken van de pannenkoeken
  • peper en zout
  • 8 sneetjes prosciutto crudo (of andere rauwe ham)
  • 250 g ricotta
  • 50 g vers geraspte parmezaan
  • verse basilicum
  • 50 g verse pesto
  • 160 g zelfrijzende bloem
 

Bereiding

  1. Bereid een beslag met de aangegeven ingrediënten en maak 8 pannenkoeken op de gewone manier, maar bak ze in olijfolie.
  2. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
  3. Prak met de ricotta en de pesto met een vork. Voeg de uitgelekte en in kleine blokjes gesneden mozzarella toe. Meng en breng op smaak met peper en zout. Verdeel deze bereiding in acht.
  4. Strijk 1 eetlepel olijfolie uit in een grote, rechthoekige ovenschotel.
  5. Leg 1 sneetje ham in het midden van een pannenkoek en schep één deel van het pestomengsel in de lengte op de ham. Rol alles niet te stevig op en leg de pannenkoek in de schotel. Doe hetzelfde met de andere pannenkoeken.
  6. Meng de tomaten met 1 eetlepel olijfolie, peper en zout. Strijk alles uit over de pannenkoeken, bestrooi met geraspte parmezaan en bak lichtbruin in de oven gedurende 20 min.
  7. Snij de cannelloni in twee en serveer meteen, bestrooid met basilicum.
 

Kooktip

Als je regelmatig pannenkoeken serveert, koop dan 2 pannen, je zal veel tijd winnen door tegelijkertijd 2 stuks te bakken!

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt