Zoek een recept

 

Panna cotta met chocolade en halfgare rode vruchten

Ingrediënten voor 8 personen

  • 140 g « Dessert Callets » (of pure dessertchocolade in stukjes)
  • 300 g diepgevroren bosvruchten
  • 3 gelatineblaadjes (6 g)
  • 50 g griessuiker
  • 70 cl room met 20% vetgehalte
 

Bereiding

  1. Week de gelatineblaadjes 5 min. in koud water.
  2. Giet de room en 35 g suiker in een steelpan. Breng aan de kook, voeg de uitgeknepen gelatine toe en neem van het vuur. Voeg de chocolade toe, laat 1 min. staan en meng met de garde. Verwarm de bereiding nog even indien er nog klonters zijn. Verdeel over glazen en laat enkele uren opstijven in de koelkast.
  3. Doe de vruchten in een vergiet en laat ze volledig ontdooien. Snij de aardbeien in 4. Verwarm ze in een steelpan met 15 g suiker op een zacht vuur. Laat 2 min. sudderen en neem meteen van het vuur. Laat afkoelen.
  4. Verdeel het fruit over de glazen en serveer.
 

Kooktip

Indien je de panna cotta ontvormd wil serveren, doe er dan nog een extra gelatineblaadje bij.

  • Home
  • Recepten
  • Panna cotta met chocolade en halfgare rode vruchten