Zoek een recept

 

Pangasiusfilets met lichte kerrie

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 afgestreken eetlepel kerriepoeder Santa Maria
  • 2 eetlepels arachideolie
  • 1 dikke groene appel Grany « 365 »
  • 2 eetlepels fijngehakte verse koriander
  • 600 g diepgevroren pangasiusfilets 365
  • peper en zout
  • 150 g rivierkreeftenvlees « 365 »
  • 1 ui
  • 20 cl verse room « 365 »
  • 2 koffielepels visfond in poedervorm
 

Bereiding

  1. Snipper de ui fijn en snij de ongeschilde appel in kleine blokjes. Fruit ze in de olie in een diepe pan op zacht vuur gedurende 5 min.
  2. Bestrooi ze vervolgens met het kerriepoeder, roer 1 min, voeg dan 25 cl water toe, de visfond en de room. Roer en breng langzaam aan de kook.
  3. Snij de visfilets in de lengte in de lengte in twee en vouw daarna elke helft in 2 met de velkant naar binnen. Leg ze in de saus, zet een deksel op de pan en laat 3 min op heel zacht vuur sudderen. Draai de vis om, voeg de rivierkreeften toe en laat nog 2 min heel zacht koken.
  4. Breng op smaak en voeg de gehakte koriander toe.
  5. Dien warm op in diepe borden. Serveer met keizerlijke rijst (recept terug te vinden in « bijgerechten »)
 

Kooktip

Kerriepoeder wordt in gerechten gebruikt om ze subtiel op smaak te brengen en niet om ze fel geel te kleuren: Voeg het met mate toe!

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt