Zoek een recept

 

Pancakes met zout en zoet beleg

Video aanwezig

Ingrediënten voor 6 personen

  • 2 theelepels bakpoeder
  • 230 biobloem
  • 2 eetlepels boter
  • bruine suiker
  • confituur (naar keuze)
  • 6 eieren op kamertemperatuur
  • gemarineerde groentjes
  • gerookte sprotjes
  • 300 ml karnemelk
  • snuifje zout
 

Bereiding

  1. Klop de eiwitten tot stevige sneeuw.
  2. Klop de dooiers en karnemelk met een garde. Voeg dan de bloem, het bakpoeder en zout toe. Klop tot een homogene massa. Doe het stijve eiwit erbij en meng goed.
  3. Bak de pancakes in een speciaal pannetje met boter of gebruik cirkelvormige steekvormpjes. Draai ze om wanneer er zich belletjes vormen aan de oppervlakte en de randen droog zijn. De pancakes zijn ongeveer 5 mm dik.
 

Kooktip

Amerikanen eten pancakes bij het ontbijt, met worst, spek of ahornsiroop. Wij vinden ze beter passen bij een brunch of gezellig avondmaal onder vrienden, met allerlei zoet en hartig beleg dat niet al te vet is.

 

Wijntip

Casillero del Diablo Viognier

Een heerlijk druivenras uit de noordelijke Rhônevallei, aangeplant in Chileense valleien. Een mooi rijpe witte wijn. Toetsen van fruit met wit vruchtvlees (perzik) en abrikoos. Jong drinken op 10°C.

 

Voedingswaarde per portie

Energie: 534 kcal, Eiwit: 18.4 g, Vetstof: 24.6 g, Koolhydraten: 59.9 g

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt