Zoek een recept

 

Pan bagnat

Ingrediënten voor 2 stuks

  • 4 blaadjes Romeinse sla
  • 1 dikke tomaat
  • 1 hardgekookt ei
  • 2 lente-uitjes
  • enkele zwarte olijven
  • 82 g tonijn in olie (uitgelekt gewicht)
  • 2 bagnat/faluche broodjes
  • olijfolie met look
  • wijnazijn
  • 8 ansjovisfilets, in olie
  • enkele basilicumblaadjes
 

Bereiding

  1. Hak de slabladeren grof, spoel en droog ze.
  2. Snij de tomaat en het ei in plakjes. Snipper de uitjes fijn. Ontpit de olijven en snij in schijfjes.
  3. Laat de tonijn uitlekken en verkruimel grof.
  4. Halveer de broodjes en besprenkel de binnenkant rijkelijk met olijfolie en azijn ("pan bagnat" betekent geweekt brood). Druk de helften op mekaar zodat het broodkruim goed doordrongen wordt.
  5. Verdeel over de 2 onderste helften de sla, de plakjes tomaat en ei, de tonijn, de uitgelekte ansjovisfilets, de uitjes en olijven. Bestrooi met de basilicum en zet de hoedjes op de broodjes.
  6. Als je de tijd hebt, kan je de broodjes in aluminiumfolie wikkelen en ze 1 u. in de koelkast zetten, ze zullen nog lekkerder zijn.
 

Kooktip

Bij gebrek aan olijfolie met look, wrijf je het brood in met gehalveerde knoflookteentjes en gebruik je gewone olijfolie.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt