Zoek een recept

 

Paashaardkoek

Ingrediënten voor 8 personen

  • 25 cl melk
  • 360 g gezeefde witte bloem
  • 75 g boter
  • 70 g fijne kristalsuiker
  • 3 eieren
  • 2 koffielepels fijngehakte gekonfijte sinaasappelschil
  • 1 koffielepel gehakte gekonfijte citroenschil
  • 1 snuifje kaneelpoeder
  • 25 g amandelpoeder
  • 25 g verse bakkersgist
  • 1 eetlepel Marsala
  • 1 zakje vanillesuiker
  • zout
 

Bereiding

  1. Verwarm de melk een beetje met 1 koffielepel suiker en een snuifje zout en los de gist er in op.
  2. Giet in een grote kom met 160 g bloem en meng tot je een zacht deeg verkrijgt. Bedek met een doek en laat 20 minuten rijzen op een warme plek.
  3. Klop 1 volledig ei en 2 eigelen op. Giet op het gerezen deeg en voeg 30 g suiker, 50 g gesmolten boter en 150 g bloem toe. Meng goed tot je een homogeen deeg verkrijgt. Dek opnieuw af en laat het deeg 2 uur rijzen.
  4. Voeg de gekonfijte sinaasappel- en citroenschil toe met het amandelpoeder, de kaneel, de Marsala, de rest van de boter, de rest van de suiker, de vanillesuiker en de rest van de bloem toe tot je een soepel en homogeen deeg bekomt. Vorm een bol.
  5. Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de bol deeg op de met bakpapier bedekte ovenplaat. Maak plat met je handen en laat 10 minuten rusten. Met een mes maak je 3 diepe inkervingen in het deeg. Bedek de focaccia met bakpapier en laat gedurende 45 minuten bakken, waarbij je na 20 minuten de temperatuur van de oven terugbrengt naar 140°C.
 

Voedingswaarde per portie

Energie: 334 kcal, Eiwit: 8,6 g, Vetstof: 13 g, Koolhydraten: 45,7 g

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt