Zoek een recept

 

Ossobuco met groenten

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 blik gepelde tomaten in blokjes (400 g)
  • bloem
  • 4 dikke schijven ossobuco
  • 1 dikke wortel
  • 25 cl droge witte wijn
  • een noot boter
  • 1 knoflookteentje
  • kruidentuiltje
  • 4 eetlepels olijfolie
  • peper en zout
  • 1 stengel groene selder
  • 1 ui
  • 1 verkruimeld bouillonblokje
 

Bereiding

  1. Snipper de ui en snij de wortel en de selder fijn.
  2. Wentel de schijven ossobuco in de bloem, klop de overtollige bloem eraf. Verwarm 2 eetlepels olie en de boter in een sauteerpan en bak het vlees er aan beide kanten in aan op vrij hoog vuur. Kruid met peper en zout.
  3. Neem het vlees uit de pan. Doe 2 eetlepels olie bij in de pan en fruit er de fijngesneden ui en groenten, evenals het geperste knoflookteentje in op zacht vuur. Voeg na 5 min. de witte wijn toe en laat 2 min. sudderen. Voeg dan de tomaten toe, 35 cl water, het verkruimelde bouillonblokje en het kruidentuiltje. Leg het vlees in de saus, breng aan de kook en laat met deksel 1 uur sudderen op heel zacht vuur. Draai het vlees geregeld om.
  4. Laat nog 30 min. extra stoven zonder deksel. Breng op smaak met peper en zout en serveer warm met verse pasta.
 

Kooktip

Je kan de zijkanten van het vlees rondom enkele keren vertikaal insnijden zodat het tijdens het bakken niet kromtrekt.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt