Zoek een recept

 

Orecchiette, saus van zwarte olijven en geitenkaas

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 citroen
  • 150 g geitenkaas
  • 2 soeplepels olijfolie
  • 180 g ontpitte zwarte olijven
  • 500 g orecchiette pasta
  • 12,5 cl runderbouillon
  • 2 uien
  • 6 blaadjes verse basilicum
 

Bereiding

  1. Mix de zwarte olijven tot een fijne puree.
  2. Pel de uien en hak ze fijn. Fruit de uien gedurende 8 minuten op een zacht vuurtje in de warme olijfolie. Voeg er de olijvenpuree aan toe, samen met de bouillon, het citroensap, zout en peper. Laat dit alles 15 min. op een matig vuur staan en voeg er dan de verkruimelde geitenkaas aan toe.
  3. Kook ondertussen de pasta volgens de gebruiksaanwijzing van de fabrikant.
  4. Hak de basilicumblaadjes fijn.
  5. Als de pasta klaar is, laat hem dan goed uitlekken. Doe de pasta en de saus in een slakom. Meng dit alles, versier met basilicum en dien onmiddellijk op.
  • Home
  • Recepten
  • Orecchiette, saus van zwarte olijven en geitenkaas