Zoek een recept

 

Op vel gebakken roodbaarsfilets met venkelcompote

Ingrediënten voor 4 personen

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels platte peterselie, gehakt
  • 12 roodbaarsfilets
  • sap van 1/2 citroen
  • scheutje olijfolie
  • 4 venkelknollen
  • 1 dl visfumet
  • zout, peper
  • 3 eetlepels zwarte Kalamata olijven
 

Bereiding

  1. Verwijder de harde basis van de venkelknollen en de stengels. Versnijd ze overlangs in fijne reepjes.
  2. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een pan met zware bodem. Laat de venkel hierin gedurende 15 minuten zachtjes garen. Voeg de visfumet en het citroensap toe. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Spoel de filets en dep ze droog. Bestrijk ze met olijfolie. Kruid met zout en peper.
  4. Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een pan met antikleeflaag. Leg de filets met het vel naar onder gekeerd in de pan. Laat ze gedurende 3 minuten zachtjes bakken. Draai ze voorzichtig om. Neem de pan weg van de warmtebron en dek ze af. Laat de filets nog 1 minuut in de pan rusten.
  5. Schep de venkelcompote in het midden van de borden. Schik er per bord 3 filets in een waaier bovenop. Versier met zwarte olijven, platte peterselie en een scheutje olijfolie.
 

Kooktip

Dit recept met mediterrane inslag, arm aan verzadigde vetzuren, heeft een goede verhouding aan eiwitten en vetten. Het bevat bovendien selenium, een belangrijk antioxidant.
 

Voedingswaarde per 100 g

Energie: 176 kcal, Eiwit: 16,1 g, Vetstof: 1,8 g, Totale vetstoffen: 10,9 g, Koolhydraten: 3,2 g

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt

  • Home
  • Recepten
  • Op vel gebakken roodbaarsfilets met venkelcompote