Zoek een recept

 

Oostendse salade

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 eetlepel fijngehakte bieslook
  • 350 g gepelde grijze garnalen
  • 4 hardgekookte eieren
  • 80 g mayonaise
  • 1 schaaltje mosselen met citroen (200 g)
  • peper
  • 100 g schoongemaakte veldsla
  • 4 tomaten
 

Bereiding

  1. Verdeel de veldsla over 4 borden. Voeg de in 6 gesneden tomaten toe en de in 4 gesneden eieren. Leg de garnalen in het midden.
  2. Giet de mosselen af boven een kom en schik ze ook op de borden.
  3. Doe de mayonaise in de kom bij het mosselsap, kruid met peper en voeg de bieslook toe. Meng goed.
  4. Dien de salade op en serveer de saus apart. Geef er multigranen stokbrood bij.
 

Kooktip

Je kan de borden gerust vooraf klaarmaken en afgedekt (met vershoudfolie) in de koelkast bewaren.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt