Zoek een recept

 

Oestertempura, gemarineerde groenten en mayonaisepunt met hoisinsaus

Video aanwezig

Ingrediënten voor 4 personen

  • 12 oesters
  • 0,25 wittekool
  • 1 rammenas
  • 0,5 komkommer
  • 0,5 venkel
  • 1 eetlepel gehakte koriander
  • 1 eetlepel rijstazijn
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 0,5 eetlepel sojasaus
  • peper en zout
  • 2 theelepels hoi-sinsaus
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 150 g zelfrijzende bloem
  • 1 eetlepel rijstazijn
  • 1 ei
  • 150 ml spuitwater
 

Bereiding

  1. Open de oesters en maak ze volledig los.
  2. Hak de kool, rammenas en komkommer fijn. Breng op smaak met rijstazijn, peper en zout.
  3. Meng de mayonaise met de hoisinsaus en rijstazijn. Kruid met peper en zout.
  4. Maak tempurabeslag met het ei, het spuitwater en de bloem. Meng tot een viskeus deeg. Haal de oesters door het beslag en frituur ze op 180°C zonder dat ze kleuren. Serveer met de gemarineerde groenten. Afwerken met wat mayonaise met hoisinsaus.
 

Kooktip

Laat klontertjes in het tempurabeslag voor een mooi, smakelijk effect.

 

Voedingswaarde per 100 g

Energie: 486 kcal, Eiwit: 11%25252c2 g, Vetstof: 30 g, Koolhydraten: 37%25252c3 g
  • Home
  • Recepten
  • Oestertempura, gemarineerde groenten en mayonaisepunt met hoisinsaus