Zoek een recept

 

Oesters met drie dressings

Ingrediënten voor 4 personen

  • 24 oesters royale
  • 2 jonge uien, fijn gesneden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • verse kervel
  • peper
  • 1 sjalotjes, fijngesnipperd
  • zout
  • 1 eetlepel rode wijnazijn
  • 1 eetlepel fijngesnipperde dille
  • 1 ontpitte en fijngesneden spaanse peper
  • zwarte peper
  • 1 eetlepel fijngesneden koriander
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel citroensap
 

Bereiding

  1. Open de oesters en maak ze los.
  2. Bestrooi 8 oesters met wat jonge ui en breng ze op smaak met olijfolie, witte wijnazijn, peper en zout. Werk af met een plukje kervel.
  3. Bestrooi 8 oesters met sjalot en dille. Breng op smaak met rode wijnazijn en zwarte peper.
  4. Bestrooi 8 oesters met koriander en Spaanse peper. Breng op smaak met sojasaus en citroensap.
  5. Schik 2 oesters van elke soort op de borden.
 

Voedingswaarde per portie

Energie: 99 kcal, Eiwit: 6%252c9 g, Totale vetstoffen: 6%252c1 g, Koolhydraten: 4%252c1 g

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt