Zoek een recept

 

Oasissalade

Ingrediënten voor 4 personen

  • 5 sinaasappelen
  • 125 g vaste aardbeien
  • 0,5 koffielepel gemalen kaneel
  • 25 g ultrafijne griessuiker
  • 1 eetlepel oranjebloesemwater
  • 8 grote muntblaadjes + voor de afwerking
 

Bereiding

  1. Pers 1 sinaasappel uit.
  2. Doe de kaneel, de suiker en het oranjebloesemwater in een kom. Voeg een beetje sinaasappelsap toe, meng, en voeg de rest toe.
  3. Schil de sinaasappels tot op het vruchtvlees met een getand mesje, snij ze vertikaal in 4 en vervolgens in schijfjes. Vang het vrijgekomen sap op en giet alles in de kom.
  4. Snij de aardbeien in stukjes en de muntblaadjes in fijne reepjes en voeg toe aan de bereiding. Bedek met folie of een deksel en laat enkele uren trekken in de koelkast.
  5. Werk af met muntblaadjes en dien zeer fris op.
 

Kooktip

  • Variant: Dit recept is ook heerlijk zonder de aardbeien.
  • Wanneer je de sinaasappels versnijdt op een bord in plaats van een snijplank, kan je het sap gemakkelijker opvangen.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt