Zoek een recept

 

Notenbrood met pompoen- en zonnebloempitten

Ingrediënten voor 14 stuks

  • 150 g gemengde noten en pompoenen zonnebloempitten
  • 250 g gezeefde volkorenbloem
  • 250 g gezeefde witte bloem
  • 1 zakje gist
  • 3 dl lauwe melk (halfvol)
  • 2 eetlepels olie
  • 2 koffielepels zout
 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175°C.
  2. Stort de witte en de volkorenbloem samen met de gist, het zout, de melk en de olie in een kom. Meng het deeg met de kneedstaven tot een homogene massa. Vorm een bal van het deeg en bestrijk die met olie. Laat afgedekt rijzen gedurende een klein half uur.
  3. Kneed het deeg opnieuw en voeg de fijngehakte noten en pitten toe. Vorm het deeg tot een brood en laat nog twintig minuten afgedekt rijzen op een met bloem bestrooide bakplaat.
  4. Zet gedurende een uur in de oven.
 

Kooktip

Snijd het deeg bovenaan in, zodat je een mooi brood verkrijgt.
 

Voedingswaarde per 100 g

Energie: 120 kcal, Eiwit: 3,9 g, Vetstof: 4,9 g, Koolhydraten: 15,2 g

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt