Zoek een recept

 

Notenbrood

Ingrediënten voor 1 stuks

  • 1 afgestreken koffielepel zout
  • 1 koffielepel baking powder
  • 450 g bloem voor fijngebak
  • 1 dikke koffielepel bicarbonaat
  • 1 eetlepel griessuiker
  • 50 cl karnemelk
  • 80 g walnoten
 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
  2. Doe de bloem, het bicarbonaat, het baking powder, het zout en de suiker in een grote kom. Maak een kuiltje in het midden en giet er geleidelijk aan en al roerend met een spatel, de karnemelk bij. Roer tot een glad mengsel.
  3. Voeg de grofgehakte noten toe en meng goed. Doe het deeg in een rechthoekige, met bakpapier beklede vorm (14 x 24 cm) en laat gedurende 45 min. in de oven bakken.
  4. Laat even rusten, haal uit de vorm en leg op een taartrooster. Laat afkoelen.
  5. Serveer lauw of koud, met boter, kaas, honing, enz.
 

Kooktip

Snij na 15 min., wanneer het brood een beetje begint te rijzen, de fijne korst in het midden overlangs lichtjes in.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt