Zoek een recept

 

Noedels met rode curry, tijgergarnalen en primeurgroenten

Ingrediënten voor 4 personen

  • 150 g erwten (vers of diepgevroren)
  • 1 eetlepel gember, geraspt
  • 150 g groene asperges, in 3 verdeeld
  • 4 jonge uien, fijngesneden
  • 2 eetlepels koriander, fijngehakt
  • 1 eetlepel mirin (Japanse rijstazijn)
  • 150 g peulen
  • 5 cl plantaardige bouillon
  • 1 eetlepel plantaardige olie
  • 1 pakje rijstnoedels
  • 1 koffielepel rode curry
  • 1 rode paprika, in fijne reepjes gesneden
  • Sap van 1 limoen
  • 1 koffielepel sesamolie
  • 600 g tijgergarnalen
 

Bereiding

  1. Gembersaus: meng de mirin, de geraspte gember en de sesamolie.
  2. Maak de noedels klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Verhit de plantaardige olie in een wok. Bak daarin de asperges, de erwten, de peulen en de paprika’s in ongeveer 3 minuten. Zet opzij.
  4. Bak de tijgergarnalen 2 minuten. Zet opzij.
  5. Doe de currypasta, de bouillon en het limoensap in de wok. Verhit al roerend.
  6. Doe de noedels bij de saus. Laat nog 1 minuut doorkoken om ze op te warmen. Doe de groenten en de garnalen erbij. Laat ze even warm worden.
  7. Verdeel over kommetjes of diepe borden. Bestrooi met jonge uitjes. Versier met de koriander.
 

Kooktip

  • Variant:
    Vervang de rijstnoedels door eiernoedels.
  • De Plus op voedingsgebied:
    Deze volledige en kleurrijke schotel is rijk aan anti-oxidanten en vormt een uitstekende bron van duurzame energie. Bovendien is het gehalte aan verzadigde vetstoffen laag wat de mate van cholesterol die aanwezig is in garnalen, compenseert.
 

Voedingswaarde per 100 g

Energie: 447 kcal, Eiwit: 42 g, Totale vetstoffen: 7,3 g, Koolhydraten: 53 g
  • Home
  • Recepten
  • Noedels met rode curry, tijgergarnalen en primeurgroenten