Zoek een recept

 

Noedels met groenten en tofu

Ingrediënten voor 4 personen

  • 0.5 potje verse koriander
  • 2 koffielepels geraspte gember
  • 1 teentje knoflook
  • 3 eetlepels Mix 4 olie
  • 2 eetlepels mirin (Japanse rijstazijn)
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 300 g (Japanse) udonnoedels
  • 6 eetlepels sojasaus
  • 1 ui
  • 350 g tofu
  • 400 g wokgroenten
 

Bereiding

  1. Snij de tofu in blokjes, overgiet ze met de sojasaus en laat marineren.
  2. Kook de noedels gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Snipper de ui fijn. Verwarm de Mix 4 olie in een wok en strooi er de ui in. Voeg de wokgroenten toe en laat 5 min. al roerend bakken op vrij hoog vuur. Doe er dan de geraspte gember bij en het geperste lookteentje. Roer 1 min., voeg dan de tofublokjes en de sojasaus toe. Roer 1 min.
  4. Neem 30 cl van het kookvocht van de noodles en zet opzij. Giet de noedels af. Voeg ze toe aan de wok, evenals de 30 cl of een deel van het opzij gezette kookvocht (afhankelijk van eigen smaak). Bedruip met de sesamolie en de mirin. Meng en voeg peper en zout toe indien nodig.
  5. Serveer meteen, bestrooid met gehakte koriander.