Zoek een recept

 

New England Chowder (soep)

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 ui
  • 1 selderstengel
  • 3 wortelen
  • 150 g witte champignons
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 l water
  • 2 verse tijmtakjes
  • 2 vetarme bouillonblokjes van gevogelte
  • 125 g gemengde wilde en langkorrelrijst
  • 25 cl lightroom
  • 4 takjes peterselie voor de versiering
  • peper en zout
 

Bereiding

  1. Doe de olie in een kookpot en bak er de gehakte ui in aan. Voeg de fijngesneden selder en de in schijfjes gesneden wortelen toe. Doe er na 5 min. de in plakjes gesneden champignons bij. Laat 3 min. stoven.
  2. Bestrooi met bloem. Roer 1 min., voeg dan het water toe, de tijm en de verkruimelde bouillonblokjes. Dek af en laat 20 min. op zacht vuur sudderen.
  3. Kook ondertussen de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Doe de room bij de soep en breng op smaak met peper en zout.
  5. Schep een flinke eetlepel rijst in de borden, giet de soep rondom en serveer meteen, afgewerkt met peterselie.
 

Kooktip

  • De bovenstaande bereiding is vegetarisch. Een rijkere versie is de typische “clam chowder”: voeg dan op het laatste moment kamschelpvruchten (verkrijgbaar in de diepvriesafdeling) toe aan de soep. NB: deze typische soep wordt ook wel eens “chaudrée” genoemd.
  • Een gezond extraatje: deze soep is erg voedzaam en vetarm. Ze is rijk aan vezels, kalium, calcium en magnesium.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt