Zoek een recept

 

Muffins met twee soorten chocolade

Ingrediënten voor 12 stuks

  • 1/2 zakje baking powder (10 g)
  • 150 g bloem
  • 100 g boter
  • 100 g “Dessert Callets” (of pure dessertchocolade, in stukjes gehakt)
  • een snuifje zout
  • 3 eieren op kamertemperatuur
  • 150 g griessuiker
  • 3 eetlepels melk
  • 100 g witte chocolade
 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C. Doe de in stukjes gesneden boter in een kookpot en verwarm op heel zacht vuur. Voeg, wanneer de boter begint te smelten, de chocolade toe en laat smelten. Neem van het vuur, laat 1 min. staan en klop met de garde. Voeg dan de eieren en de melk toe, meng goed.
  2. Meng de suiker met de bloem, het baking powder, het zout en de in stukjes gesneden witte chocolade. Giet dit mengsel in één keer in de kookpot en meng snel zonder een perfect glad beslag te willen bekomen.
  3. Leg papieren vormpjes (baking cups) in een bakplaat voor muffins en verdeel het beslag over de vormpjes. Bak 15 min. in de oven. Laat in de bakplaat afkoelen.
 

Kooktip

Wikkel de bakplaat met de goed afgekoelde muffins in aluminiumfolie: ze zullen nog lekkerder zijn ‘s anderendaags, wanneer de witte chocolade terug krokant is.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt