Zoek een recept

 

Muffins met bosbessen en yoghurt

Ingrediënten voor 12 stuks

  • 250 g bosbessen
  • een snuifje zout
  • 3 eieren op kampertemperatuur
  • 125 g griessuiker
  • 125 g natuuryoghurt
  • 80 g zachte boter
  • 200 g zelfrijzende bloem
 

Bereiding

  1. Vraag aan een volwassene om de oven voor te verwarmen op th. 6 – 180°C.
  2. Spoel de bosbessen in een vergiet en laat ze uitlekken.
  3. Maak het beslag met de mixer, da’s het gemakkelijkst. Klop telkens goed wanneer je een ingrediënt toevoegt. Begin met de zachte boter en de suiker. Voeg dan de eieren, één per één, toe en nadien de yoghurt. Doe er de bloem bij en het zout. Klop goed zodat je een luchtig beslag bekomt. Roer ten slotte de bosbessen met een houten lepel door het mengsel.
  4. Leg een papieren bakvormpje ("baking cups") in elke vorm van een muffinblik. Giet er het deeg in met een eetlepel.
  5. Bak de muffins 20 min. (te controleren). Vraag aan een volwassene om je te helpen om ze in de oven zetten en eruit te halen. Laat de muffins afkoelen.
  6. Om van te smullen op kamertemperatuur.
 

Kooktip

Wanneer je de boter niet op voorhand uit de koelkast nam, dan kan je ze in de microgolfoven zetten om zachter te doen worden.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt