Zoek een recept

 

Muffins met appels en speculaas

Ingrediënten voor 12 stuks

  • 50 g bloem
  • 70 g blonde kandijsuiker
  • 100 g boter
  • een snuifje zout
  • 3 eieren op kamertemperatuur
  • 2 kleine appels
  • 2 kleine appels
  • 20 g maïsmeel
  • 1/2 zakje perssinaasappel
  • 1/2 zakje specerijenmix voor speculaas (facultatief)
  • 200 g Speculaas
  • 10 cl volle melk
 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
  2. Verkruimel de speculaas tot stukjes (niet tot poeder). Doe ze in een grote kom en voeg de bloem toe, het maïszetmeel, de kandijsuiker, het baking powder, het zout en de speculaasspecerijen. Meng goed, maak een kuiltje in het midden. Giet er de melk in, de gesmolten boter en de losgeklopte eieren. Roer met een vork, van het midden naar de buitenkant toe, zonder een volkomen gladde deeg te willen bekomen.
  3. Voeg de geschilde en in blokjes gesneden appels toe.
  4. Leg papieren vormpjes (baking cups) in een bakplaat voor muffins en verdeel het deeg over de vormpjes. Bak 20 min. in de oven.
  5. Laat lauw worden en haal uit de bakplaat. Serveer lauw met een bolletje ijs of koud.
 

Kooktip

Om de speculaas te verkruimelen, doe je de koekjes in een diepvrieszakje en klop je erop met een pollepel.