Zoek een recept

 

Muffins boordevol citroen

Ingrediënten voor 12 stuks

  • 1 of 2 citroenen
  • 180 g boter
  • een snuifje zout
  • 250 g griessuiker
  • “M” eieren op kamertemperatuur
  • 15 cl volle melk
  • 250 g zelfrijzende bloem
 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
  2. Doe de bloem, de suiker, het snuifje zout en de fijngeraspte schil van 1 of 2 citroenen in een kom. Meng goed, maak een kuiltje in het midden. Giet er de melk in, de gesmolten boter en de losgeklopte eieren. Roer met een vork zonder een volkomen glad deeg te willen bekomen.
  3. Schil een (of de) citroen(en) tot op het vruchtvlees en snij de partjes tussen de vliezen uit, verwijder alle witte deeltjes. Snij het vruchtvlees in blokjes.
  4. Leg siliconen of papieren (baking cups) vormpjes in een bakplaat voor muffins en schep een dikke lepel beslag in elk vormpje. Verdeel de citroenstukjes over de vormpjes en bedek met het resterende beslag. Bak 20 min. in de oven.
  5. Laat afkoelen en serveer op kamertemperatuur.
 

Kooktip

De hoeveelheid citroen hangt af van je eigen smaak: een beetje, veel of waanzinnig veel!

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt