Zoek een recept

 

Mueslireep met fruit en noten, geglaceerd met yoghurt

Video aanwezig

Ingrediënten voor 8 stuks

  • 1 bio-ei
  • 2 eetlepels extrazuivere sesamolie
  • 40 g Fairtrade biohoningcrème
  • 25 g Griekse yoghurt
  • 25 cl halfvolle melk
  • 250 g muesli met fruit Delhaize
  • 70 g poedersuiker
  • 50 g walnoten
 

Bereiding

  1. Warm de honing en de melk zacht op in een steelpan tot de honing gesmolten is. Giet in een kom met de muesli, meng goed en laat 30 minuten zwellen.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C. Doe ook het losgeklopte ei, de sesamolie en de grof gehakte noten in de kom. Meng goed.
  3. Bevochtig een kleine, rechthoekige ovenschaal (20 x 15 cm) en bekleed ze met bakpapier. Stort het mengsel erin, druk goed aan en bak 20 minuten in de oven. Draai het gebak om op een taartrooster, trek het papier los en laat afkoelen.
  4. Snij het gebak in 8. Klop de yoghurt los en voeg er stilaan de poedersuiker bij tot je een homogene massa krijgt. Bestrijk elke reep met wat glazuur. Laat rusten tot het glazuur opstijft.
 

Kooktip

Je kunt de repen 3 dagen bewaren in een metalen doos en 6 maanden in de diepvries.

 

Wijntip

Muscat de Beaumes-de-Venise

Deze sterke, zoete aperitiefwijn van wijnstokken die dichtbij Carpentras groeien, smaakt aromatisch en verleidt met finesse, florale tonen en een fruitige, expressieve mond (perzik, tropisch fruit). Jong drinken op 10°C.

 

Voedingswaarde per portie

Energie: 291 kcal, Eiwit: 4.3 g, Vetstof: 8.3 g, Koolhydraten: 49.7 g
  • Home
  • Recepten
  • Mueslireep met fruit en noten, geglaceerd met yoghurt