Zoek een recept

 

Mousseline van peren met amandelen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 koffielepel amandelaroma
  • 1 citroen
  • 50 g gemalen amandelen
  • 75 g griessuiker
  • 5 peren (900 g)
 

Bereiding

  1. Pers het sap uit de citroen en doe het in een stoofpot.
  2. Voeg de geschilde en in kleine blokjes gesneden peren toe en de suiker.
  3. Dek af en laat op een laag vuur gaar stoven in 5 minuten. Neem het deksel van de pot (indien de peren teveel vocht vrijgeven) en stoof nog 15 minuten tot ze heel zacht zijn.
  4. Neem van het vuur, voeg de gemalen amandelen toe en het aroma en mix.
  5. Dien lauw op met een bol chocoladeijs of met een brownie. Ook heel lekker koud, puur of met plattekaas.
 

Kooktip

Je kan een mespunt geraspte verse gember toevoegen tijdens het stoven.