Zoek een recept

 

Mousse met geitenkaas en tartaar van gegrilde paprika’s

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 basilicumblaadjes
  • citroenschil
  • 1 eiwit, tot schuim geklopt
  • 4 eetlepels gegrilde paprika's, gebruiksklaar
  • 1 teentje look, geperst
  • schil van 1 citroen
  • 250 g verse geitenkaas
  • zout, peper
 

Bereiding

  1. Meng in een kom de geitenkaas met het zout, de peper, de look en de citroenschil.
  2. Doe er ½ van het eiwit bij en meng voorzichtig met een spatel. Meng vervolgens de rest van het eiwit.
  3. Verdeel het schuimige mengsel in 4 verrines. Zet 1 uur in de koelkast.
  4. Snij de paprikareepjes in blokjes.
  5. Versier de verrines met de blokjes paprika, citroenschil en basilicumblaadjes.
 

Kooktip

  • Uitstekend bij: Oméga 3-brood.
  • De "plus" op voedingsgebied: Dit voorgerecht telt voor 1 portie melkproducten en bevat 30% van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid calcium. Het opgeklopte eiwit zorgt voor meer volume en maakt het geheel lichter zonder ook maar 1 grammetje extra vet.
 

Voedingswaarde per 100 g

Energie: 138 kcal, Eiwit: 0,6 g, Totale vetstoffen: 10,4 g, Koolhydraten: 1,6 g

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt

  • Home
  • Recepten
  • Mousse met geitenkaas en tartaar van gegrilde paprika’s