Zoek een recept

 

Mosselsoep met kokosmelk, gember en limoen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 eetlepel arachideolie
  • 2 stengels citroengras
  • 5 lente-uitjes
  • 4 koffielepels geraspte verse gember
  • 2 teentjes knoflook
  • 40 cl kokosmelk
  • 40 cl water
  • 1 bosje verse koriander
  • 1 limoen
  • 2 mespunten pili-pilivlokken
  • 2 kg mosselen
  • zout, peper
 

Bereiding

  1. Maak de mosselen goed schoon.
  2. Verwarm de olie in een wok of grote kookpot met dikke bodem. Fruit daarin de geperste lookteentjes, het gepelde en fijngehakte citroengras, de pili-pilivlokken, de gember, de helft van de fijngehakte koriander en de gesnipperde lente-uitjes.
  3. Voeg de mosselen toe en zet ze 2 min. op hoog vuur. Verlaag de temperatuur tot de helft. Laat nog 3 min. koken tot de mosselen opengaan.
  4. Voeg het sap van de limoen toe, de kokosmelk en het water. Zet een deksel op de wok of kookpot. Laat nog 5 min. koken.
  5. Gooi de mosselen die niet zijn opengegaan weg. Verdeel de mosselen en het kookvocht over kommetjes. Versier met gehakte koriander.
 

Kooktip

  • Dien op met een kommetje rijst.
  • Dit gerecht kan worden bereid met mosselen in eigen nat (visafdeling).