Zoek een recept

 

Mosselen op z’n Marokkaans

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 kg mosselen
  • 500 g artisjokken op olie
  • 2 rode uien
  • 100 g groene olijven
  • 1 citroen
  • enkele takjes platte peterselie
  • 1 snuifje tajine mix kruiden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper en zout
 

Bereiding

  1. Begin met de mosselen zorgvuldig te spoelen in voldoende koud gezouten water en laat even uitlekken.
  2. Pel de rode uien, snijd in 2 en vervolgens in plakjes. Hak de groene olijven grof, snijd de citroen in partjes en de artisjokken in hapklare stukken.
  3. Zet een pot op het vuur met de olijfolie en de rode uien. Bak ze glazig en voeg de mosselen toe. Voeg vervolgens de rest van de ingrediënten toe, behalve de peterselie en stoom de mosselen gaar onder het deksel. Als de mosselen gaar zijn, bestrooi je ze met wat fijngesnipperde peterselie. Kruid met peper en zout en serveer meteen.
 

Voedingswaarde per portie

Energie: 531 kcal, Vetstof: 26 g, Koolhydraten: 31 g, Vezels: 9 g, Eiwit: 42 g