Zoek een recept

 

Mosselen met venkel en pastis

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 eetlepel boter
  • 1 bosje dille
  • 1 knoflookteentje
  • 4 kg mosselen
  • 1 dl pastis
  • 1 dl room
  • 1 venkelknol
 

Bereiding

  1. Spoel de mosselen grondig tot het water helder blijft.
  2. Maak de venkel schoon en snijd hem in fijne plakjes. Pers de knoflook. Snipper de dille fijn.
  3. Stoof de venkel en de knoflook aan in een klontje boter. Blus met de pastis en laat even inkoken.
  4. Doe de mosselen in de pan en laat ze op hoog vuur open koken. Schud af en toe even om. Giet de room bij de mosselen en warm nog even door. Werk af met verse dille en serveer.
 

Voedingswaarde per portie

Energie: 276 kcal, Eiwit: 22,2 g, Totale vetstoffen: 13 g, Koolhydraten: 17,4 g