Zoek een recept

 

Mosselen met sinaasappel

Ingrediënten voor 2 personen

  • 3 eetlepels fijngehakte bladpeterselie
  • 4 lente-uitjes
  • 3 eetlepels fijngehakte basilicum
  • 2 kg mosselen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 0.25 eetlepel pili-pilivlokken
  • 1 sinaasappel
  • 1 rode paprika
  • 2 uien
  • 0.5 koffielepel tijm
  • 15 cl witte wijn
  • peper
 

Bereiding

  1. Maak de mosselen schoon.
  2. Verwarm de olijfolie in een kookpot. Fruit daarin de fijngesneden uien, de gesnipperde lente-uitjes, de in repen gesneden rode paprika, de tijm, het basilicum, de pili-pilivlokken en de fijngeraspte schil van de sinaasappel gedurende 3 min. Giet de witte wijn erbij. Verwarm dan op hoog vuur.
  3. Doe de mosselen in de kookpot. Schud ze regelmatig op. Laat ze 3 tot 5 min. met deksel koken tot de mosselen geopend zijn. Kruid met peper.
  4. Bestrooi met bladpeterselie.
  5. Verdeel de mosselen en het kookvocht over diepe borden.
 

Kooktip

  • Lekker bij: knapperig stokbrood.
  • Verwijder de mosselen die tijdens het koken niet opengegaan zijn en gooi ze weg.